Ik ben Ramonda,

een bloemenkind (dus nog uit de 60’s). Met mijn tienerdochter woon ik in het mooie, gezellige Harderwijk.
Oorspronkelijk kom ik uit Groesbeek, bij Nijmegen. Ook een prachtige omgeving. Mijn werk in de pluimveewereld heeft me in 2005 de kant van Harderwijk op gehaald. Tot eind 2018 ben ik werkzaam geweest in die pluimveewereld. Veel gereist en gezien, veel mensen ontmoet en veel geleerd. Hardlopen deed ik al heel lang. De loopschoenen gingen altijd mee op reis. Bij vlagen was het meer of minder fanatiek, maar het hardlopen is wel een rode draad in mijn leven. “As long as I keep moving, I won’t need a place to stay” heb ik lang gezegd. Onderweg zijn, heerlijk. Rennen. Niet wegrennen, maar rennen. Hoofd leegmaken. Ontspannen.

In 2018 begon het te kriebelen… de chemie tussen mij en de pluimveewereld was wel een beetje op. Maar wat wil ik dan? Waar krijg ik energie van? Waar word ik blij van? Van sporten toch? En dus besloot ik opleidingen in de sport te gaan volgen. Een jaar later had ik mijn diploma’s op zak en was ik officieel personal trainer (EREPS gecertificeerd). Daarnaast zocht ik meer verdieping en ben een coachopleiding gaan volgen bij ICM in Zwolle. Begin 2020 mocht ik me gediplomeerd coach noemen. Ondertussen was ik ook begonnen bootcamp trainingen te geven bij een leuke bootcampclub hier in Harderwijk. Heerlijk buiten mensen in beweging brengen. Weer of geen weer. Gewoon lekker met een heel gevarieerde groep mannen en vrouwen werken aan een fitter lijf. Superleuk om te doen. 

En toen, september 2020, belde Verona. Of ik niet loopjuf wilde worden? Ik ?! Ja jij! Daar had ik niet zo lang voor nodig. Mijn praktische bezwaren werden voor mijn voeten weggeveegd en niet lang daarna zat ik met een hele leuke groep vrouwen bij Verona, in Breda, de opleiding tot SlowRun coach te volgen. En zie hier, nu ben ik loopjuf! Samen met heel veel vrouwen stimuleer ik het SlowRunnen, het bewegen, het buiten zijn, het jezelf (weer) voelen…

Het geeft zo veel voldoening mijn plezier in (hard) lopen en buiten bewegen over te mogen en kunnen dragen. Hardlopen, SlowRunnen, Powerwalken… Tel daarbij op de verbinding tussen al die mooie vrouwen… het voelt soms magisch.

Genoeg over mij. Ik hoop dat je maar een sprankje van mijn enthousiasme hebt opgevangen…. dan hebben we straks heel veel blije SlowRunsters!