Slowrun Nederland

Het ontstaan van SlowRun.

SlowRun is een gedachtegoed. Aan de bakermat stond Verona De Waal. Verona is een vrouw met een missie. Die missie is dat vrouwen zichzelf (weer) leren voelen door te gaan bewegen, met respect voor haar eigen grenzen.

Verona de Waal:
” Ik ben Verona de Waal en ik ben een vrouw met een missie, mijn missie is om vrouwen zichzelf (weer) te leren voelen door te gaan bewegen met respect voor ieders grenzen.
Vanuit zachtheid, puur en simpel.”

Wie ben ik?” En “Wat wil ik echt?”
Ik dacht natuurlijk heel lang dat ik dat wel wist, een lijstje is zo gemaakt! Toch? En ook “Hoe zou mijn ideale leven eruit zien als alles mogelijk was?”

Relativeren is mijn 2de natuur, dus ik kon best lekker lang die vragen in mijn hoofd minder belangrijk maken dan ze eigenlijk zijn. Tot mijn jongste ook naar school ging en er echt ruimte kwam voor deze single-mom. Overleven doe je vanuit je hoofd, rekenen en puzzelen hoe je het einde van de maand weer haalt ook.

Drie kinderen opvoeden, zorgen voor een inkomen, echt alles uit jezelf moeten halen is een kwestie van topsport/overleven en heel veel cynische humor. Voelen kon ik wel, maar alleen als het om de kinderen ging. Dik elf jaar geleden bracht ik de jongste naar de kleuterschool, fietste naar huis, trok mijn hardloopschoenen aan en ging rennen…. Echt heel lekker ging het (nog) niet maar het voelde wel heel vrij! En ik voelde mezelf; mijn voeten, mijn benen, romp, armen…alles. En ik bedacht me: Helemaal uit mijn hoofd! Ik had een uur lang geen lijstjes gemaakt in mijn hoofd. Er was ook een bonus: Ik werd een leuker, blijer mens.

Helaas schoot het rekken & strekken er structureel bij in, ik werd zo stijf als een plank, wel een blije plank. Ik probeerde een yogalesje en een lang verhaal kort, ik werd niet verliefd op yoga en had ook geen openbaringen of visioenen maar wel de thuiskomen bij mezelf” ervaring. Ik leerde mijn spieren ontspannen en te ademen, en daarnaast leerde ik een heleboel dingen af. En ik wilde meer, volgde de 4-jarige docentenopleiding aan de Blikopener in Tilburg, wilde heel graag delen. Heerlijk vrij bewegen, jezelf weer écht gaan voelen en dat samen. Elkaar stimuleren en inspireren en vooral ook veel lachen en heel veel herkenning. Zonder prestatiedruk. Zacht blijven, in je kracht blijven.

Dat is Slowrun.nl. Sinds 2018. Blij, trots en toch ook verbaasd dat het zo snel zo veel vrouwen aanspreekt. Wie ben ik, en wat wil ik echt?”

Inmiddels ontrolt SlowRun zich over heel Nederland. In Breda, ookwel SlowRun Headquarter, zijn er inmiddels meerdere loopjuffen (zoals we onszelf noemen) en SlowRunnen er 160 vrouwen regelmatig met elkaar samen. Verona heeft met haar verhaal oa in het loopmagazine Runnersworld gestaan en meerdere media staan te trappelen om meer van ons, SlowRunsters te horen.

Update: Juli 2022, inmiddels heeft Verona haar stoute loopschoenen aangetrokken en is naar Costa Rica verhuist. SlowRun heeft zij achtergelaten in de bevlogen handen van Maartje (SlowRun Breda) en Ramonda (SlowRun Veluwe). Maartje en Ramonda bouwen met alle juffen en loopsters door aan het prachtige concept SlowRun.

Wil je weten waar in Nederland en Belgie nog meer geSlowRunt wordt? Check dan de site van SlowRun Nederland: www.slowrun.nl  Alle loopjuffen worden hier genoemd, inclusief contactgegevens.